Posjeti nas na
099/371-85-85 udrugamastara@mastara.hr

USPJEŠNO PRIVEDEN KRAJU PRVI EUROPSKI PROJEKT UDRUGE MAŠTARA

Krajem prošle godine uspješno smo priveli kraju naš prvi europski projekt u ulozi nositelja projekta, “Jačanje kapaciteta Udruge Maštara za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”. U izgradnju kapaciteta relevantnih za potrebe lokalnih zajednica na području kojih djelujemo uz nas je bila uključena još jedna organizacija civilnog društva, Općinstvo društvo Crvenoga križa Plitvička jezera.
Projekt smo započeli ispitivanjem potreba partnera i njegove zajednice, zatim izobrazbom partnera o mogućim izvorima financiranja za odgovaranje na utvrđene potrebe u njegovoj lokalnoj zajednici i zajedničkom prijavom partnerovog prvog projekta.


S ciljem pružanja učinkovitog odgovora na potrebe lokalnih zajednica, na području Gradske četvrti Trnje u Zagrebu i Općine Plitvička jezera izrađen je nacrt modela pružanja online psihološkog savjetovanja u lokalnoj zajednici te je proveden pilot ciklus od 40 besplatnih online susreta psihološkog savjetovanja. Uslugom je obuhvaćeno 10 korisnika iz dviju lokalnih zajednica. 
U istim ciljem, kako bismo pružili odgovor na potrebe lokalne zajednice, posebno u kriznim situacijama, u Zagrebu je proveden ciklus od 7 edukativnih događanja iz pružanja prve pomoći pri čemu je educirano 99 osoba.


Uz to, pokrenut je Maštarin boravak za djecu iz lokalne zajednice u čije aktivnosti se uključilo 25 volontera i 20 djece korisnika.


U svrhu poticanja volonterstva u dvjema zajednicama, pokrenuti su školski volonterski klubovi za učenike nižih razreda u Zagrebu, za 22 uključena učenik volontera, te u Korenici za 23 učenika volontera. Tu nam je od velikog značaja bila suradnja s partnerskom OŠ Davorina Trstenjaka iz Zagreba i suradničkom OŠ dr. Franje Tuđmana iz Korenice.


U svrhu odgoja za volonterstvo i izvan odgojno-obrazovnog sustava, s 25 učenika volontera kroz tjedne susrete radili smo na razvoju volonterstva u Kvartovskom volonterskom klubu za djecu i mlade u Zagrebu te s njih 24 u Volonterskom klubu za djecu i mlade u Korenici, u prostoru Kulturno-informativnog centra. U ove aktivnosti bili su uključeni učenici viših razreda.


Dvije organizacije civilnog društva uključene u provedbu ovog projekta ostvarile su odličnu suradnju, stekle bogato iskustvo te planiraju nastavak djelovanja u korist građana. Tijek naših aktivnosti dijelili smo na društvenim mrežama, a po završetku projekta ostajemo jako sretni što smo imali priliku doprinijeti pokretanju promjena u čak dvije lokalne zajednice!


Projekt je sufinancirala Europska unija kroz Europski socijalni fond.
Više o projektu: https://www.mastara.hr/provedni-projekti/jacanje-kapaciteta-udruge-mastara-za-odgovaranje-na-potrebe-lokalne-zajednice/

Podatci za uplatu

Nakon skeniranja uplatnice upišite iznos željene donacije. 
1 Euro biti će predupisana vrijednost.