Posjeti nas na
099/371-85-85 udrugamastara@mastara.hr

O nama

Udruga Maštara aktivira potencijale i resurse lokalne zajednice za direktnu podršku razvoju i rastu djece. 

Udruga Maštara aktivira potencijale i resurse lokalne zajednice za direktnu podršku razvoju i rastu djece.

Prve aktivnosti počela je provoditi 2018. godine u zagrebačkoj gradskoj četvrti Trnje, a već iduće godine svoje kontinuirane aktivnosti počela je provoditi i u Ličko-senjskoj županiji, u Općini Plitvička Jezera. Posljednjih godina, u suradnji s osnovnim školama, centrima za socijalnu skrb, lokalnim samoupravama i srodnim organizacijama civilnog društva, u dvjema zajednicama nastoji ojačati oslabljene veze među ljudima te osjećaj za solidarnost, zajedništvo i suradnju.

Danas udruga razvija aktivnosti kvalitetne provedbe slobodnog vremena djece i mladih, radi na učenju tolerancije i prihvaćanja, pruža prilike za neformalno učenje i osobni rast te zajedničko djelovanje građana za dobrobit njih samih, ljudi koji ih okružuju i njihovih zajednica u cjelini. Navedeno čini kroz svoja tri programa:

Kvartovski klub za djecu i mlade

Djeca i mladi svakodnevno su pod pritiskom školskih obaveza, ali i mnogih izvanškolskih. Svima im u tome treba podrška, nekima i više nego većini njihovih vršnjaka zbog različitih okolnosti u kojima odrastaju. Zato Maštara nudi različite oblike podrške djeci, od aktivnosti kvalitetne provedbe slobodnog vremena i mogućnosti (su)kreiranja istih do pomoći u učenju. Kvartovski klub za djecu i mlade teži da postane lokalno mjesto podrške djeci i mladima, mjesto za njihove susrete i socijalizaciju, mjesto za razvoj novih vještina i stjecanje novih iskustava, mjesto za igranje društvenih igara, mjesto za brojne druge društvene aktivnosti. Udruga svakodnevno pruža različitu podršku desecima djece, uz veliku podršku brojnih volontera i volonterki.

Sajam dobrosusjedstva

Sajam dobrosusjedstva pokrenut je kako bi se svake godine krajem svibnja obilježio Međunarodni dan susjeda. U tu svrhu Maštara zahvaljujući suradnji sa srodnim i drugim neprofitnim i umjetničkim organizacijama, lokalnim poduzetnicima, mjesnim odborom i građanima organizira brojna sportska, kreativna i edukativna događanja i radionice, predstave, filmske večeri na otvorenom. Prilika je to za građane da pronađu nešto za sebe “u svom dvorištu”, u svom kvartu, da uživaju u kvalitetnom druženju, međusobno se povežu, razmijene mišljenja i iskustva, podijele s nama svoje ideje. Želja nam je da tih nekoliko dana u godini kvart uistinu zaživi i prodiše punim plućima.

Kvartovski volonterski klub

Kako bi se povećao broj volonterskih projekata i građana uključenih u volontiranje, osnovan je Kvartovski volonterski klub. Kroz njega se provodi odgoj za volonterstvo najmlađih građana, kroz rad s djecom u školama i u samom klubu, osigurava se volontiranje mladima kroz uključivanje u osmišljavanje i provedbu aktivnosti, te se zajedno sa svima njima organiziraju volonterske aktivnosti u zajednici. Na taj se način aktiviraju građani svih dobi u rješavanju društvenih problema i potreba. Volonterstvo vidimo kao način učenja i davanja doprinosa svijetu u kojem živimo, zato ga na taj način promoviramo i u tom smjeru razvijamo.

Dokumenti

Želiš podržati rad udruge?

Podatci za uplatu

Nakon skeniranja uplatnice upišite iznos željene donacije. 
1 Euro biti će predupisana vrijednost.