Posjeti nas na
099/371-85-85 udrugamastara@mastara.hr

IZLET ŠKOLSKIH VOLONTERA U AZIL UDRUGE ŠAPICA

U veljači ove godine uspješno je završen projekt Udruge dobar dan pod nazivom “Jaka udruga – sretna zajednica” u kojem je Udruga Maštara sudjelovala u ulozi partnera s iskustvom odgoja za volonterstvo kroz školske volonterske klubove. U sklopu projekta pokrenuli smo 4 nova školska kluba u dvije osnovne škole na području grada Zagreba, OŠ Tina Ujevića i OŠ grofa Janka Draškovića. 

Priča je krenula edukacijom učenika trećih, šestih i sedmih razreda dviju škola o volonterstvu, nakon čega su se u školske volonterske klubove za niže razrede i za više razrede kroz tjedne susrete uključivala zainteresirana djeca. Kroz 55 susreta u dvije škole, družili smo se s čak 53 učenika volontera koji su s nama dijelili svoje interese i viđenja potreba u zajednicama u kojima žive. U prvim susretima, onako za zagrijavanje, proveli smo jednostavnije aktivnosti poput izrade hranilišta za ptice, pripreme božićnih čestitki za korisnike lokalnog doma za starije, kreiranja edukativnog plakata i kutije za prikupljanje plastičnih čepova potrebnih za liječenje djece oboljele od malignih bolesti.

Kad smo se bolje upoznali, zajednički smo došli do odluke o volonterskoj akciji za sve volontere iz dviju škola – prikupljanju potrepština za pse koji se nalaze u skloništu Udruge Šapica. Tu su naši volonteri dobili priliku sudjelovati u svim fazama jedne volonterske akcije – istražili su aktivne azile za životinje u okolici Zagreba, educirali školske kolege putem edukativnih plakata i pozvali ih na uključivanje u akciju, pripremili kutije za prikupljanje donacija, izradili i podijelili promotivne letke svim učenicima svojih škola, sortirali prikupljene potrepštine i na kraju ih odnijeli onima kojima su namijenjene.

Zajednički izlet svih školskih volonterskih klubova u Donju Bistru ostvaren je 11. veljače. U njemu je sudjelovalo preko 40 djece i 7 odraslih volonterki Udruge Maštara. Tako smo svi zajedno dobili priliku upoznati predivna bića koja čekaju svoje ljude u skloništu udruge Šapica, čuti od zaposlenika i volontera udruge više o nesretnim sudbinama koje su im dovele trenutne stanare, ali i zanimljivosti o radu udruge. Osim novih znanja, izlet je donio i nova prijateljstva, zato smo zahvalni Udruzi Dobar dan na pozivu na uključivanje u projekt “Jaka udruga – sretna zajednica”. Sigurni smo da će naši školski volonteri jednoga dana biti nositelji promjena za sretnije zajednice <3


Više o projektu: https://www.mastara.hr/uncategorized/jaka-udruga-sretna-zajednica/
Više o udruzi Šapica: https://sapica.hr/
Projekt je sufinancirala Europska unija kroz Europski socijalni fond.


Podatci za uplatu

Nakon skeniranja uplatnice upišite iznos željene donacije. 
1 Euro biti će predupisana vrijednost.